Eveniment de marketing Comunitas Help


In data de 16.10.2015 a fost organizat la sala de conferinte „George Enescu” a hotelului Golden Tulip un eveniment de marketing pentru promovarea noii structuri de economie sociala – S.C.Comunitas Help S.R.L.

Acesta a facut parte din seria evenimentelor derulate in cadrul proiectului „$E$ – Susţinere Economică şi Socială pentru persoane vulnerabile”, implementat de ONPHR în parteneriat cu CRPG – Centrul de Reabilitare Profesională Gala (Portugalia), Fundaţia Inimă de Copil – Galaţi, Asociaţia HABILITAS – Centru de Resurse şi Formare Profesională, Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Caleidoscop, Asociaţia pentru Dialog şi Educaţie Civică, Asociaţia Ai Grijă de Mine, Asociaţia CONSILIER-VEST.

La eveniment au fost invitati sa participe atat reprezentanti ai autoritatilor publice (directii de asistenta sociala din diverse sectoare ale capitalei) cat si reprezentanti ai societatii civile (organizatii non-guvernamentale din domeniul economiei sociale si al protectiei varstnicilor ), reprezentanti ai partenerilor din proiect si persoane varstnice.

Prima parte a evenimentului a fost dedicata prezentarii proiectului : ”$E$-Susținere Economică și Socială pentru persoane vulnerabile”, sustinuta de dna. Ramona Șuteu, ONPHR, manager de proiect respectiv prezentarii structurii de economie socială S.C. Comunitas Help S.R.L. sustinuta de catre dl. Antonio Andrusceac, managerul SES-ului.

Cea de-a doua parte a evenimentului a inclus mai multe prezentari despre economia sociala si despre diverse proiecte in domeniu (Sprijinul APL pentru dezvoltarea economiei sociale Proiect: „Nazarcea” Grup sustinuta de dl.Ioan Dănuț Fleacă, Director General DGASPC Sector 1, Proiect DGASMB prezentat de dna. Director General Cosmina Ioana Simiean Nicolescu, „Noua lege a economiei sociale și pachetul de măsuri de sprijin – oportunități și provocări” prezentata de dna. Ancuța Vameșu dinn partea Institutului de Economie Socială respectiv „Centrul Respiro Comana ”, prezentare susutinuta de dl. Florian Koleci si dl. Alexandru Bordei din cadrul Fundatiei ESTUAR.

In final au urmat discutiile si concluziile. Toate prezentarile sustinute au avut un caracter interactiv, fiind incurajate intrebarile si implicarea activa a publicului.

In organizarea evenimentului a fost implicata intreaga echipa Comunitas Help care a beneficiat de sprijinul si expertiza Asociatiei Habilitas. Astfel, am putut derula un evenimnet complex care pe langa obiectivul principal de promovare a SES-ului, a reusit aduca informatii noi despre economia sociala si sa prezinte exemple concrete de structuri de economie sociala/ intreprinderi sociale pentru o mai buna intelegere a domeniului.